U-TECH community

Utrecht kent net als de rest van Nederland een groot tekort aan gekwalificeerd ICT-personeel. Tegelijkertijd biedt deze bedrijfstak juist nu én in de toekomst veel zekerheid op werk.

Om de mismatch op de ICT-arbeidsmarkt te verkleinen en de instroom van kandidaten in deze sector te vergroten, werd in 2021 de U-TECH community opgericht. In deze community slaan onderwijs, bedrijfsleven en overheden de handen ineen om te zorgen voor een toestroom van voldoende gekwalificeerd ICT-personeel.

De focus gaat daarbij uit naar vier programmalijnen, met elk verschillende projecten. Zo worden mensen van werk-naar-werk begeleid en zorgt U-TECH ervoor dat mensen weer aan het werk gaan. Ook wordt er hard gewerkt aan versterking van ondernemerschap en de begeleiding van opleiding naar werk.

Het vraagstuk: praktische ondersteuning en strategische denkkracht

Om de doelen van U-TECH community te bereiken, werden er in korte tijd al veel uiteenlopende activiteiten en projecten opgezet. Echter werd ook snel duidelijk dat er meer menskracht nodig was om als community nóg meer te bereiken. Met die reden werd Goed geschud benaderd.

De vraag aan Goed geschud was tweevoudig: enerzijds was er de vraag naar praktische en organisatorische ondersteuning, anderzijds werd er ook gezocht naar extra inhoudelijke en strategische denkkracht van een adviseur die zelfstandig te werk kon gaan.

Onze aanpak: een flexpool

Met veel plezier zijn we samen met Marjolijn Zwetsloot van U-TECH community aan de slag gegaan. Daarbij werken we met een flexibele pool aan collega’s die – afhankelijk van het type vraagstuk en beschikbaarheid – projecten en opdrachten uitvoeren voor U-TECH community.

De oplossing: flexibele ondersteuning als groeiversneller

Een team van Goed geschud zorgt waar nodig voor opschudding bij U-Tech. Hierbij springen we in waar nodig, bijvoorbeeld bij het schrijven van whitepapers en het meebouwen aan de strategie om tot meer impact te komen. We werken hierbij snel, analytisch, kwalitatief en altijd in een combinatie van denken en doen. Daarbij is er veel ruimte voor nieuwe ideeën, creatieve inbreng en reflectie, waardoor er een mooie en gelijkwaardige samenwerking is ontstaan. 

Onze opdrachten zijn uiteenlopend: de ene keer organiseren we een workshop, de andere keer schrijven we een whitepaper en nog een andere keer denken we mee over creatieve manieren om ICT aantrekkelijker te maken. 

Hoe U-TECH onze samenwerking ervaart

“De samenwerking met Goed geschud bevalt ontzettend goed. Het is prettig om over een team te beschikken waarbij we ieders kwaliteiten optimaal kunnen benutten. Het werk van Goed geschud is van hoge kwaliteit en iedereen werkt snel, is flexibel en durft out-of-the-box the denken. Kortom: het loopt als een zonnetje en ik kijk uit naar de verdere samenwerking!”

Marjolijn Zwetsloot, directeur U-TECH community

Aanspreekpunt

Marlies Willemen

Andere interessante verhalen

Zoek ons op

Heb je een vraag? Of wil je gewoon een keer koffie drinken? Bel een van ons of neem contact op via het contactformulier.

Groeten van Frank, Arthur, Marlies, Sophie, Lieke, Eva, Stella, Noa, Renée, Morris, Anne, Jasper, Bas, Ileen & Maaike