Werken bij Goed geschud

De naam ‘Goed geschud’ zegt het al. Wij willen organisaties, misschien wel de maatschappij opschudden. We zijn denkers én doeners die zorgen voor beweging. Dat doen we op onze eigen manier: vriendelijk, creatief, kritisch en resultaatgericht. En altijd samen met organisaties en de doelgroep waarvoor onze opdrachtgevers werken en wij dus ook. Wij houden er van om goed na te denken over een vraagstuk en om zelf de handen uit de mouwen te steken: denken én doen. En we krijgen er een kick van dat juist onze positieve en vriendelijke manier van werken bijdraagt aan keihard resultaat. Onze vier kernwaarden vormen hierin de basis:

Goudeerlijk
Je bent goudeerlijk naar jezelf, je collega’s en onze klanten. Deze eerlijkheid is gericht op positieve verandering en ontwikkeling van mens en organisatie.

On the move
Je bent nieuwsgierig en gericht op het verbeteren en versterken van organisaties waar we voor werken. We dagen jou en elkaar uit om de status quo te doorbreken, door te laten zien dat het ook anders kan: vriendelijk, sociaal met keihard resultaat.

Vindingrijk
Je zet daadkracht en creativiteit in om problemen op te lossen en potentieel te benutten. Hierdoor durf je nieuwe manieren te bedenken en toe te passen.

Gericht op impact
Het advies is niet het doel, het is een middel voor blijvende verandering van de maatschappij. De doelgroep waar we voor werken merkt dat Goed geschud is langs geweest.

Voor wie werken wij?

Wij werken voor organisaties en hun doelgroep in het maatschappelijk domein. Hierbij hebben wij een focus op de sectoren: Gemeenten, Onderwijs en Welzijn.

Onze vacatures

Solliciteren bij Goed geschud

Bij ons solliciteren, dat gaat net even anders. Wij vragen je niet om een sollicitatiebrief. In plaats daarvan stellen we je graag een aantal vragen om je beter te leren kennen. Daarnaast ontvangen we graag je cv én vragen we je om een ​​aantal korte neurowetenschappelijke games te spelen. Deze games bieden je de mogelijkheid om je potentieel, talenten en persoonlijkheid te laten zien. Hierdoor kunnen we zorgen voor gelijke kansen voor iedereen die solliciteert, door iedereen te beoordelen op objectieve, wetenschappelijk bewezen inzichten in plaats van onderbuikgevoel. Omdat we persoonlijke groei en transparantie belangrijk vinden, zullen we ervoor zorgen dat jij ook direct jouw resultaten van de games ontvangt.

Heb je gesolliciteerd? Dan maken we graag een telefonische afspraak met je ter verdere kennismaking.  De resultaten van de games zullen als leidraad dienen tijdens een uitgebreider 1e kennismakingsgesprek bij ons op kantoor. Als we met elkaar doorgaan naar het 2e gesprek, vragen we je 2 verschillende casussen uit te werken. We zijn benieuwd naar hoe je dit aanpakt zonder voorkennis te hebben. Je hoeft dus niets voor te bereiden. Zijn de casussen goed verlopen, dan stemmen we de arbeidsvoorwaarden met elkaar af. Indien nodig zal er nog een assessment plaatsvinden.

Je toekomstige collega's

Dit zijn jouw toekomstige collega’s. Om alvast een beeld te krijgen met wie je gaat samenwerken, lees je hieronder de persoonlijke verhalen van jouw toekomstige collega’s.

Interview Sophie Visser

Op dinsdag 9 augustus 2022 spreken wij Sophie Visser. Sophie werkt sinds twee jaar bij Goed geschud als organisatieadviseur en is hier komen werken na haar master Nutrition & Health – Epidemiology & Public Health. Sophie was de eerste collega die door Frank, Arthur en Marlies werd aangenomen na de start van Goed geschud in 2019.

Leuk om je te spreken Sophie! Vertel, waarom heb jij er twee jaar geleden voor gekozen om bij Goed geschud te gaan werken?

Twee jaar geleden waren er, anders dan nu, heel veel mensen op zoek naar werk en weinig vacatures. Ik wist dat ik iets zocht waarbinnen ik mijn onderzoeksvaardigheden écht aan de praktijk kon verbinden. Onderzoeken vind ik namelijk leuk, maar wel als dat ook impact voor de praktijk oplevert. Via mijn thesisbegeleidster werd ik geattendeerd op Goed geschud en zo is het balletje gaan rollen. Ik las dat zij precies dat doen wat ik zocht: denken en doen aan elkaar verbinden. Precies waar ik naar op zoek was dus!

Dat klinkt inderdaad als een goede match. Toch had jij met je studie eigenlijk allerlei kanten op gekund. Waarom dan toch het adviesvak bij Goed geschud?

De maatschappelijke kant van gezondheid kwam in mijn master veel aan bod en heb ik altijd interessant gevonden. De manier waarop mensen keuzes maken is daarin belangrijk, en dat is niet eendimensionaal. Sociologische normen en waarden, wetgeving, al dat soort dingen beïnvloeden keuzes van mensen – zowel in gezondheid als op andere vlakken.

Problemen op al die vlakken grijpen in elkaar. Zo veroorzaakt armoede bijvoorbeeld regelmatig ook een ongezonde levensstijl, doordat mensen door financiële zorgen niet meer toekomen aan nadenken over gezonde boodschappen. Juist die onderlinge verbondenheid maakt vraagstukken interessant en iets waar ik graag aan werk. Dat kan ik bij uitstek doen bij Goed geschud.

En nu al twee jaar bij Goed geschud. Wat betekent werken bij Goed geschud voor jou?

Ik besteed er natuurlijk veel van mijn tijd, dus mijn werk is eigenlijk best een groot deel van mijn leven. Daarom is het zo fijn dat wij echt met het hele team Goed geschud zijn. Voor mij betekent dat dat ik iedereen die bij ons werkt heel erg waardeer en dat het ook gewoon gezellig is op kantoor. Als ik ergens mee zit of ergens tegenaan loop, dan kan ik dat delen. Ik hoef dan geen masker op te zetten.

Het team is dus belangrijk voor je en daar ben je zo te horen ook erg blij mee. Fijn! Zijn er ook dingen die je aan Goed geschud zou willen veranderen?

Wij veranderen als Goed geschud sowieso de hele tijd: het Goed geschud van twee jaar geleden is niet meer het Goed geschud van vandaag. Daarin merk je dat we soms nog zoekende zijn naar balans tussen uitersten. Wij zijn echt nog de kaders met elkaar aan het bepalen, waardoor we soms heel hard naar rechts, en dan even hard weer terug naar links rennen met elkaar. Soms kijk ik uit naar de tijd dat wij de balans al iets meer gevonden hebben.

Tegelijkertijd is nadenken over dit soort organisatieontwikkelingen iets wat ik heel leuk vind. Iedereen in ons team heeft een mening over wie we willen zijn als bedrijf, en iedereen deelt dit ook met elkaar. Dat waardeer ik. Ik zou nooit alleen organisatieadvies óf alleen organisatieontwikkeling willen doen: ik vind die combinatie juist heel leuk.

Wat maakt, naast die leuke combinatie van verschillende werkzaamheden, dat jij ’s morgens met zin uit je bed komt om weer aan de slag te gaan?

Ik ben niet per se een ochtendmens, dus die zin komt meestal pas wat later op de dag! Nee hoor, ik kan zeker uitkijken naar dagen bij Goed geschud. Als ik bijvoorbeeld een leuke sessie of training mag geven, of het er die dag om spant of we een toffe opdracht binnenhalen. Het werken met de beoogde doelgroepen van bijvoorbeeld het beleid dat wij maken, vind ik ook gaaf om te doen.

Wat betreft de combinatie denken en doen, omschrijf jij daar in de leuke dingen toch vooral het doen. Is er bij Goed geschud een goede balans tussen denken en doen?

Natuurlijk is dingen doen, zoals werksessies, heel erg leuk. Ik ben er echter wel van overtuigd dat wij nooit zo maar iets doen. Wij denken eerst goed na over het traject, zodat we echt weten waarom we een bepaalde stap binnen zo’n traject zetten. Die combinatie maakt het ‘doen’ ook sterker.

Het denken en doen moet uiteindelijk leiden tot maatschappelijke impact. Hoe maak jij daarin het verschil en wat betekent dat voor jou?

Of ik in mijn eentje verschil maak voor de samenleving, dat denk ik (nog) niet. Wel maken wij als Goed geschud regelmatig het verschil bij organisaties die middenin de samenleving staan en die op die manier impact kunnen maken. Wij helpen bijvoorbeeld een gemeente bij het succesvol voorkomen van instroom in jeugdzorg, door in te zetten op preventie. Zo kunnen wij voor een groep jongeren echt een verschil maken.

Wat maakt dat het Goed geschud lukt om bij zulke complexe problemen het verschil te maken?

Er zijn veel componenten die daarbij een rol spelen, maar wat ons wel echt uniek maakt is dat wij niet alleen impact willen maken met het eindresultaat, maar juist met het traject naar dat eindresultaat toe. Daarbij zijn we niet bang om af te wijken van het gebaande pad. En daarbij nemen wij ook nog eens geen blad voor de mond. Als ons iets opvalt, dan benoemen we dat, zodat we ermee aan de slag kunnen. Ook als dit niet direct binnen de opdracht valt.

Voor zo’n proces is het heel belangrijk om een vertrouwensband te hebben met de mensen met wie je werkt, zowel directe collega’s als opdrachtgevers. We investeren daarom in het elkaar goed leren kennen en in het goed uitleggen waarom we soms afwijken van wat we hadden bedacht. Niet omdat het niet lukt, maar omdat we steeds meer leren en dus steeds beter begrijpen wat er nodig is om impact te maken bij complexe problemen.

Zo te horen heb jij het erg naar je zin bij Goed geschud. Wat maakt, als dat inderdaad zo is, dat jij nog een tijdje blijft?

Dat is zeker mijn plan! Er is hier zo veel te leren en mee te maken. Wij zijn nu met zeven in totaal, maar de organisatie ontwikkelt zich snel en over een jaar zullen we alweer met veel meer zijn. Wij zijn ook bijna altijd op zoek naar nieuwe, talentvolle collega's via onze vacatures.

Het lijkt me heel leuk om mee te maken waar Goed geschud over een langere tijd staat en samen te werken aan het uitbreiden van Goed geschud. Ook is het zo dat ik mij relatief snel verveel als ik al weet hoe de komende, zeg, maanden, eruit zullen zien. Hier is dat niet zo – ik weet dat het uitdagend en afwisselend blijft. Voorlopig ben ik dus nog niet weg!

Schrijf je hier in voor de Werken bij Goed geschud nieuwsbrief