Leergang onderwijskundig leiderschap in het mbo

Jij bent leidinggevende in het mbo en weet dat het tijd is voor opschudding. Een frisse blik. En inzichten die jou verder brengen in je werk. Maar: waar begin je? Wat heb je nodig om de uitdagingen waar je tegenaan loopt aan te kunnen gaan? In deze driedaagse leergang onderwijskundig leiderschap in het mbo ontdek je hoe jij dé leidinggevende wordt die je graag wil zijn.

Leergang leiderschap in het onderwijs: dit levert het je op

Een tijdsinvestering van drie dagen. Met diepgang en toegespitst op jouw persoonlijke uitdagingen als leidinggevende in het mbo. En zonder ellenlange verhalen op abstract niveau over zaken die je niet toegepast krijgt omdat de praktijk weerbarstig is. Na deze leergang leiderschap in het onderwijs (het mbo):

  • Weet jij wie jij wil zijn als leidinggevende, wat je daarvoor nodig hebt en hoe je jouw team daarbij gaat betrekken.
  • Heb je meer grip op je werk en weet je wat je te doen staat om stappen te zetten naar kwalitatief uitstekend onderwijs.
  • Heb je zicht op jouw ROC als geheel en je wat je voor elkaar wil krijgen voor jouw instelling.
  • Heb je een netwerk opgebouwd van andere leidinggevenden in het mbo, waar je de rest van je carrière plezier van hebt.
  • Heb je levenslang toegang tot verdiepende video’s over diverse relevante onderwerpen.
Marlies tekent een strategie voor het onderwijs op het bord

Meer weten? Bel Marlies!

Zelf vijf jaar werkzaam geweest als opleidingsmanager in het mbo en inmiddels trotse oprichter en eigenaar van Goed geschud. De begeleider van deze opleiding over strategisch leiderschap in het onderwijs, Marlies Willemen, leeft met de missie om mbo Nederland beter te maken. No-nonsense en met een realistische kijk op de situatie. Marlies is doelgericht, krijgt mensen in beweging en is een ster in het organiseren van processen. Een denkende doener, noemen we dat.

06-57997209

marlies@goedgeschud.nl

Opleiding effectief leiderschap onderwijs: voor wie bedoeld?

Deze driedaagse opleiding over effectief leiderschap in het onderwijs is bedoeld voor alle leidinggevenden in het middenmanagement van het mbo, die verder willen komen in hun werk.

Of je nu pas net werkzaam bent als leidinggevende of al langere tijd. En of je nou gehecht bent geraakt aan oude patronen of dat je gewoon benieuwd bent hoe een frisse kijk jouw instelling en team nóg beter maakt.

Deze leergang onderwijskundig leiderschap laat jou ontdekken hoe je meer grip krijgt op jouw werk en hoe je jouw team meeneemt in een frisse onderwijsvisie. En dat is zo makkelijk nog niet. Want eerlijk is eerlijk: met alle ballen die jij hoog moet houden (de leskwaliteit waarborgen, roosters maken, PDCA werken, financiën regelen, leuke gesprekken voeren met studenten), staan dit soort vraagstukken vaak op het laagste pitje.

 

Locatie en data

We werken op een fijne locatie in Utrecht die goed bereikbaar is met het OV.

We werken van 9.00 tot 16.30 uur op de volgende data:

–     1 oktober 2024

–     24 oktober 2024

–     19 november 2024

Kosten

De kosten bedragen €2500,- exclusief BTW. Wanneer je je opgeeft voor 1 mei krijg je €200,- early bird korting en betaal je €2300,-.

Deelnemers

Er zijn maximaal 12 deelnemers, zodat we een hechte groep kunnen vormen. De opleiding gaat door bij zes deelnemers.

Masterclass 

Op 6 juni van 15.00u -16.30u organiseren we een gratis online masterclass als voorproefje van de leergang onderwijskundig leiderschap in het mboTijdens deze masterclass krijg je inzicht in de knoppen waar je aan kan draaien als opleidingsmanager. Je leert:

1. Hoe je richting kan geven aan je team en hoe een onderwijsvisie je daarbij kan helpen

2. Hoe je zorgt dat deze richting in alles terugkomt, zodat die logisch is voor docenten in plaats van ‘nog iets dat erbij komt’.

3. Hoe je omgaat met mensen die niet willen of kunnen meebewegen in die richting en voorkomt dat ze ‘ballast’ worden in jouw team.

Als bonus leer je opleidingsmanagers kennen van andere scholen, dus vergroot je gelijk je netwerk!

Een out of the box-oplossing voor jouw uitdaging

Deze leergang onderwijskundig leiderschap wordt verzorgd door Goed geschud en dat betekent maar één ding: je krijgt inzichten die je nog niet eerder had. Out of the box, creatief en buiten de gebaande paden. Goed geschud is hét organisatieadviesbureau dat verder kijkt dan dat wat voor de hand ligt. Met heldere analyses en vlijmscherpe inzichten brengen we jouw team en onderwijsinstelling in beweging.

Meer informatie of direct aanmelden

Meer weten over deze leergang over leidinggeven in het mbo? Of ben je enthousiast en meld je je graag direct aan? Download onze gratis leaflet voor meer informatie, stel je vraag via onderstaand formulier óf meld je hieronder direct aan! Even bellen met Marlies mag natuurlijk ook (06-57997209).

Succes verhalen

Zoek ons op

Heb je een vraag? Of wil je gewoon een keer koffie drinken? Bel een van ons of neem contact op via het contactformulier.

Groeten van Frank, Arthur, Marlies, Sophie, Lieke, Eva, Stella, Noa, Renée, Morris, Anne, Jasper, Bas, Ileen & Maaike