Strategie en beleid

Strategie en beleid

We bouwen mee aan effectief beleid en strategiën gericht op meer maatschappelijke impact: het pad dact achteraf logisch is.

Samen krijgen we de juiste informatie naar boven en vertalen deze samen naar een heldere route. Dit doen we voor overheden, zorginstellingen en scholen. Deze werelden kennen we van binnen en van buiten.

Met ons hoofd en hart stellen we vlijmscherpe vragen om tot de kern door te dringen. Op zoek naar een verhaal dat de inspiratie biedt om doelen te bereiken. Dat rekening houdt met een omgeving die nooit stil staat.

We verkennen innovatieve en inspirerende toekomstbeelden en maken met elkaar scenario's voor de toekomst.  Van daaruit bouwen we aan een verhaal dat toekomstbestendig is.

Als het beleid in de publieke en semi-publieke sector is gericht op het creëren van publieke meerwaarde. De ene keer lukt dit beter dan de andere keer. We brengen de beleidskeuzes in beeld en leggen de vinger op de zere plek. Zonder balast en in alle scherpte.

We zijn ervaren in het organiseren van publiek-private samenwerking en kennen de valkuilen. Waar de ambities van overheid, onderwijs en bedrijven bij elkaar komen is er potentieel sprake van een win-win-win situatie. De realiteit is dat dit soort samenwerkingen in Nederland vaak niet goed werken, omdat het fundament niet is gelegd en een gemeenschappelijke drive ontbreekt. We hebben veel ervaring - van beleid tot uitvoering - en weten welke factoren cruciaal zijn om deze samenwerkingen effectief van de grond te krijgen.

Organisaties die we hielpen op het gebied van strategie en beleid zijn bijvoorbeeld: Gemeente Almere, ViVa! Zorggroep, gemeente Amsterdam en Amsterdam UMC.

Meer weten? Vraag Frank. 

frank@goedschud.nl 
06-13920292

toekomsttafels

Toekomsttafels: Wat is het waard om vast te houden uit de coronatijd?

De komende tijd willen we de inzichten van docenten, schoolleiders, opleidingsmanagers en directeuren over het onderwijs na corona. Dit doen we tijdens drie digitale toekomsttafels. Meld je aan!

Lees verder

Nieuwe Wet Inburgering Gemeenten: heb lef en toon visie!

Na een kritisch stuk in de VK over taalscholen hier een hoopvol stuk over de nieuwe Wet Inburgering. Dé kans voor gemeenten om regie te pakken en te zorgen voor een succesvolle inburgering.

Lees verder

Samen hybride 3/3

Hybride onderwijs. Met dit whitepaper willen we inspireren en prikkelen. We lichten mooie voorbeelden uit en delen leerervaringen. Vandaag deel 3: succesfactoren.

Lees verder
Amsterdam hybride onderwijs goed geschud

Samen hybride 2/3

Onderwijs op het dak van de RAI en in de Amsterdamse grachten: hybride onderwijs deel 2.

Lees verder

Samen hybride 1/3

Hybride onderwijs in de stad waar de overhemden opgestroopte mouwen hebben.

Lees verder
Ons portfolio

Kwartiermaker dagbesteding

Hoe kan dagbesteding optimaal bijdragen aan het langer thuis blijven wonen van kwetsbare ouderen? Op deze vraag hebben we voor ViVa! zorggroep een antwoord gezocht.

Lees verder
praktijkleren

Pilot praktijkleren

Voor de arbeidsmarktregio Flevoland zijn we penvoerder voor de Pilot Praktijkleren. We maken werkwijzen die zorgen dat mensen zonder startkwalificatie een deel van hun werkzaamheden kunnen laten certificeren.

Lees verder
jeugdbeleid,kinderbeleid,gemeente

Jongeren- en kinderbeleid Almere

In opdracht van de gemeente Almere deden we onderzoek naar en gaven we beleidsadvies over het jongeren- en kinderbeleid.

Lees verder
publiek private samenwerking

Wat is dé strategie voor een veilig ondernemersklimaat?

Met een aktiegerichte benadering worden concrete resultaten voor ondernemers geboekt.

Lees verder

Dagbesteding in corona tijd

Fijn gevoel om in deze Coronatijd wat te kunnen betekenen voor kwetsbare ouderen en gepassioneerde zorgprofessionals! We hebben de krachten...

Lees verder