Strategie en
 beleid

Goed geschud helpt maatschappelijke organisaties, (zoals overheden, zorg- en maatschappelijke organisaties) bij het bepalen van richting en het maken van heldere keuzes. Altijd gericht op maatschappelijke impact en het creëren van beweging. Dit doen we op een verrassende en energieke manier. Samen op zoek naar het pad dat achteraf logisch is.

Onze
visie

Hoe ziet de toekomst van dagbesteding eruit? Wat maakt hybride onderwijs succesvol? Welke strategische focus kiezen we als welzijnsorganisatie om onze maatschappelijke impact te vergroten? Welke aanpak werkt tegen laaggeletterdheid?  Hoe sluiten we als school aan op een arbeidsmarkt in beweging?  Strategische vraagstukken waar we samen onze tanden inzetten. Met elkaar krijgen we de beweging die nodig is voor meer impact en harde resultaten.

We kennen de publieke en semipublieke sector als onze broekzak, weten stakeholders te prikkelen en voelen ons betrokken bij maatschappelijke ontwikkelingen. Dit helpt om de goede vragen te stellen en met lef te werken aan echte verandering.

Opdracht voorbeelden

Voorbeelden van opdrachten rondom strategie en beleid: 

 

  • Voor de Netherlands School of Public & Occupational Health (NSPOH) begeleiden wij bij het bepalen van een scherpe visie en strategische routekaart.
  • Voor de gemeente Almere maakten we een analyse van het jongeren- en kinderbeleid die resulteerde in een nieuwe toekomstvisie.
  • Voor de arbeidsmarktregio Flevoland pakken we regionaal laaggeletterdheid aan door samen met gemeenten en aanbieders te werken aan een Regioplan met scherpe doelstellingen en een duidelijke aanpak.
  • Voor VIVA Zorgroep maakten we een strategisch plan voor de dagbesteding van de toekomst die aansluit bij de behoeften van ouderen en ondersteunt bij langer zelfstandig blijven wonen.
  • Voor MeanderOmnium, de welzijnsorganisatie van Zeist, begeleiden wij bij het kiezen van een strategische focus om hun maatschappelijke impact te vergroten.
  • Voor Eduvier onderwijs ontwikkelden we scenario’s om de arbeidstoeleiding van jongeren te versterken en kansen van jongeren te vergroten.

Zoek ons op

Heb je een vraag? Of wil je gewoon een keer koffie drinken? Bel een van ons of neem contact op via het contactformulier.

Groeten van Frank, Arthur, Marlies, Sophie, Lieke, Jerke, Eva, Stella, Noa, Renée, Morris, Anne, Jasper, Bas, Ileen & Maaike