Adviesbureau zorg & welzijn

Goed geschud is een organisatieadviesbureau dat zich bezighoudt met taaie en strategische vraagstukken in het maatschappelijk domein. Wij richten ons op strategie en beleid en organisatieontwikkeling.

Wij zetten ons elke dag in om zorg- en welzijnsorganisaties te versterken en zo te streven naar de beste zorg voor iedereen. Dit doen we door bijvoorbeeld de beleving voor de patiënt te verbeteren, welzijnsorganisaties te professionaliseren of door met verschillende partijen te werken aan een meerjarenstrategie.

Als zorg adviesbureau brengen wij beweging. Daardoor kunnen wij goed ondersteuning bieden als er samenwerkingsproblemen zijn binnen een organisatie of team of als er behoefte is aan een nieuwe visie voor de toekomst. Wat ons succesvol maakt is dat we tegelijkertijd zowel aan de harde kant (bovenstroom) als de zachte kant (onderstroom) werken.

Het zorgadvies dat wij geven is altijd gebaseerd op onderzoek en praktijkervaring.

Neem contact op

Zorg gerelateerde opdrachten

  • Voor de ViVa! Zorggroep  bouwen we aan de toekomst van Samen met medewerkers, eerstelijns zorgprofessionals en andere aanbieders maken we een ecosysteem om de kwetsbare, thuiswonende client waarbij dagbesteding de spil is.
  • Voor MeanderOmnium ondersteunen we in het opstellen van een nieuw strategisch plan. Bewoners, medewerkers, partnerorganisaties en de gemeenten worden hierbij betrokken zodat we tot een strategie komen dat het verschil maakt voor de bewoners van Zeist.
  • Huntington KennisNet Nederland begeleiden wij bij de transitie naar een kennisinfrastructuur, zodat de zorg voor de cliënt verbetert. Van een informele netwerkorganisatie wordt de beweging gemaakt naar een formele organisatie.
  • Vijf welzijnsorganisaties en de Gemeente Amsterdam begeleiden wij bij het proces om een Sociaal Warenhuis op te richten. Een nieuw concept waarbij een aanbod van food, non-food en ontmoeting wordt aangeboden.

Zorg advies voor actuele vraagstukken

Wij werken voor ziekenhuizen, zorginstellingen en  welzijnsorganisaties. Onze zorg & welzijn consultants kennen de gezondheidszorg en welzijnssector op hun duimpje. Door hun ervaring in verschillende rollen weten zij hoe lastig de dagelijkste praktijk kan zijn en begrijpen ze de problemen die er spelen snel. Onze creatieve ideeën zorgen voor nieuwe perspectieven en beweging.

Onze adviesprojecten in zorg & welzijn

De afgelopen 2 jaar hebben we zo’n 12 zorg, welzijn- en overheidsorganisaties geholpen, variërend van het creëren van een eco-systeem voor kwetsbare ouderen tot een programma voor gelijke kansen. Wij zijn telkens op zoek naar een creatieve aanpak die opschudding veroorzaakt.

Klanten over ons zorgadvies

Goed geschud is er in geslaagd bij welzijnsorganisatie MeanderOmnium een goed ondersteunend ontwikkelingsproces neer te zetten dat heeft geleid tot een kansrijk en prachtig strategisch meerjarenplan. Tijdens dit proces werden de directie, management, medewerkers en belangrijke externe stakeholders optimaal door Goed geschud betrokken en met elkaar verbonden. Dit heeft mede geleid tot een breed draagvlak, energie en enthousiasme voor de toekomstige visie en aanpak. Goed geschud kijkt niet naar wat niet kan, maar wat wél mogelijk is, ook tijdens een Coronacrisis.

MeanderOmnium is trots op de uitdagende ‘stip op de horizon’, Goed geschud heeft hieraan een grote bijdrage geleverd. Cijfer: 9 (Jan Willem Voogd, bestuurder).

Goed geschud: Uw organisatieadviesbureau in de zorg

Door onze kennis van en ervaring binnen de gezondheidszorg komen wij tot een verrassende en vernieuwende aanpak die beweging veroorzaakt. Benieuwd naar onze aanpak en wat we voor jou kunnen betekenen? Wij zetten jouw organisatie op een voorsprong.

Neem contact op

Maak kennis met Arthur
Wil jij weten wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen?

Arthur licht het je graag toe. Je kan Arthur bereiken door een mail te sturen of even te bellen!

arthur@goedgeschud.nl
06-24693546