Adviesbureau zorg & welzijn

Goed geschud is een organisatieadviesbureau gespecialiseerd in taaie en strategische vraagstukken in het maatschappelijk domein en de zorg. Onze focus ligt op strategie en beleid en organisatieontwikkeling.

De beste zorg voor iedereen. Daar zetten wij ons elke dag voor in.  Wij maken zorg- en welzijnsorganisaties sterker en beter. Bijvoorbeeld door de beleving voor de patiënt te verbeteren, welzijnsorganisaties te helpen professionaliseren. Maar ook door het samen met stakeholders bouwen aan een nieuwe meerjarenstrategie.

We springen bij als de samenwerking in een organisatie of team niet loopt en er behoefte is aan een zorg adviesbureau dat beweging brengt. Maar ook als er behoefte is aan nieuwe ideeën voor de toekomst. We zijn succesvol omdat er op hetzelfde moment gewerkt wordt aan de harde kant (bovenstroom) en de zachte kant (onderstroom).

Neem contact op

Steeds geven we zorg advies dat is gericht op beweging en is gebouwd op onderzoek en praktijkervaring.

Opdrachten waar we trots op zijn:

 • Voor de ViVa! Zorggroep bouwen we aan de toekomst van Samen met medewerkers, eerstelijns zorgprofessionals en andere aanbieders maken we een ecosysteem om de kwetsbare, thuiswonende client waarbij dagbesteding de spil is.
 • Voor MeanderOmnium begeleiden we het proces naar een nieuw strategisch plan. Hierbij betrekken we bewoners, medewerkers,  partnerorganisaties en de gemeente, zodat we tot een strategie komen dat het verschil maakt voor de bewoners van Zeist.
 • Huntington KennisNet Nederland begeleiden wij bij de transitie naar een kennisinfrastructuur, zodat de zorg voor de cliënt verbetert. Van een informele netwerkorganisatie wordt de beweging gemaakt naar een formele organisatie.
 • Vijf welzijnsorganisaties en de Gemeente Amsterdam begeleiden wij bij het proces om een Sociaal Warenhuis op te richten. Een nieuw concept waarbij een aanbod van food, non-food en ontmoeting wordt aangeboden.

Zorg advies voor actuele vraagstukken

Als zorg & welzijn adviesbureau werken wij voor ziekenhuizen, zorginstellingen en  welzijnsorganisaties. Onze zorg & welzijn consultants kennen de gezondheidszorg en welzijnssector van binnen en van buiten. Bijvoorbeeld doordat ze ervaring hebben in verschillende rollen, de financieringsstromen goed kennen en als geen ander weten hoe weerbarstig de dagelijkse praktijk is. Door deze ervaring begrijpen we vraagstukken snel. Met onze creativiteit voegen we nieuwe perspectieven toe en brengen we beweging.

Onze adviesprojecten in zorg & welzijn

Als adviesbureau in zorg & welzijn hebben wij de afgelopen 2 jaar zo’n 12 zorg, welzijn- en overheidsorganisaties ondersteund bij hun vraagstuk. Van het creëren van een eco-systeem  voor kwetsbare ouderen tot een programma voor gelijke kansen. Van het ondersteunen van een team waar niets op rolletjes lijkt te lopen, tot aan het maken van een nieuwe strategie voor een grote welzijnsorganisatie. Steeds zoeken we naar een creatieve aanpak die echt beweging brengt.

Adviesgesprek

Klanten over ons zorg advies

Goed geschud is er in geslaagd bij welzijnsorganisatie MeanderOmnium een goed ondersteunend ontwikkelingsproces neer te zetten dat heeft geleid tot een kansrijk en prachtig strategisch meerjarenplan. Tijdens dit proces, werden directie, management, medewerkers en belangrijke externe stakeholders optimaal door Goed geschud betrokken en met elkaar verbonden. Dit heeft mede geleid tot een breed draagvlak, energie en enthousiasme voor de toekomstige visie en aanpak. Goed geschud kijkt niet naar wat niet kan, maar wat wèl mogelijk is, ook tijdens een Coronacrisis.

MeanderOmnium is trots op de uitdagende ‘stip op de horizon’, Goed geschud heeft hieraan een grote bijdrage geleverd. Cijfer: 9 (Jan Willem Voogd, bestuurder).

Goed geschud: Uw organisatieadviesbureau in de zorg

De gezondheidszorg kennen we van binnen en van buiten. Onze aanpak veroorzaakt beweging en is verrassend. We brengen de ervaring en vernieuwing die nodig is.  Ben je benieuwd naar ons andere perspectief? Kan je wel wat beweging in je organisatie gebruiken? Wij zetten jouw organisatie op een voorsprong.

Whitepaper dagbesteding

Ontvang onze gratis whitepaper
'Dagbesteding voor ouderen'

  Maak kennis met Arthur
  Wil jij weten wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen?

  Arthur licht het je graag toe. Je kan Arthur bereiken door een mail te sturen of even te bellen!

  arthur@goedgeschud.nl
  06-24693546