Adviesbureau sociaal domein

Goed geschud is een organisatieadviesbureau gespecialiseerd in taaie en strategische vraagstukken in het maatschappelijk domein. Onze focus ligt op strategie en beleid en organisatieontwikkeling. Steeds richten we ons op het creëren van publieke waarde. Dit doen we op een verrassende en energieke manier. We zijn ervaren onderzoekers en aanpakkers die snappen hoe duurzame verandering tot stand komt.

Het sociaal domein kennen we goed. Met onze aanpak brengen we partijen samen om te werken aan creatieve ideeën en vernieuwende oplossingen die werken in de praktijk.

Neem contact op

Sociaal domein advies voor uw vraagstuk

Strategische keuzes in het sociaal domein beginnen bij de vraag welke publieke waarde wordt nagestreefd. Er zijn altijd meer vragen dan er opgelost kunnen worden. Focus aanbrengen is lastig, maar nodig. Hierbij is de rol van de professional cruciaal. Zij spelen altijd een belangrijke rol in onze aanpak. Beleidsevaluaties met concrete handvatten voor verbetering? Onderbouwde keuzes maken in het sociaal domein? Wij helpen overheden om aansluiting te vinden bij een veranderende samenleving.

Hoe benut je als gemeente de kracht van de samenleving bij de aanpak van laaggeletterdheid? Welke rol kan jongerenwerk spelen bij het vergroten van kansen voor jongeren? Hoe stimuleren we zelfredzaamheid en eigen kracht binnen inburgering? Hoe houden we grip op subsidierelaties en vergroten we het lerend vermogen?

Allemaal vragen die er echt toe doen. Die gericht zijn op het creëren van publieke meerwaarde en soms ondersneeuwen in de bestuurlijke molen binnen een gemeente of in een intergemeentelijke samenwerking. Als adviesbureau in het sociaal domein houden we ons doel altijd scherp in het oog. We zetten onze ervaring en onderzoek in om échte doelen te bereiken. Waar nodig zorgen we voor opschudding. Doordat we het sociaal domein en het openbaar bestuur heel goed kennen boeken we daarbij echte resultaten.

Onze adviesprojecten in het sociaal domein

Goed geschud werkt voor een mooie diversiteit aan opdrachtgevers. Bijvoorbeeld voor de gemeenten Almere, Rotterdam en ’s Hertogenbosch. Er zijn veel opdrachten waar we trots op zijn. Een paar voorbeelden:

  • Voor Eduvier ontwikkelden we nieuwe toekomstscenario’s voor een voorziening die jongeren met afstand tot onderwijs of arbeidsmarkt een nieuwe start geeft.
  • We ondersteunen de gemeente Almere bij de aanpak van jeugdwerkloosheid.
  • Voor de arbeidsmarktregio Flevoland pakken we regionaal laaggeletterdheid aan door samen met gemeenten en aanbieders te werken aan een Regioplan met scherpe doelstellingen en een duidelijke aanpak. Voor de gemeente Noordoostpolder deden we dit op lokaal niveau.
  • Voor de gemeente Rotterdam werken we aan kansengelijkheid door het bevorderen van een soepele overgang tussen voortgezet- en primair onderwijs
  • Voor de gemeente ’s Hertogenbosch werken we met partijen in de stad aan gelijke kansen voor jongeren.
  • Voor de gemeente Almere evalueerden we de samenwerking met een private partij om werkzoekenden een nieuwe start te geven op de arbeidsmarkt.

Neem contact op

Goed geschud: uw adviseur in het sociaal domein

Onze adviseurs voor het sociaal domein zijn bevlogen en ervaren. We kennen het sociaal domein van binnen en van buiten. Onze aanpak veroorzaakt beweging en is verrassend. We brengen de ervaring en vernieuwing die nodig is.  Ben je benieuwd naar ons andere perspectief? Kan je wel wat beweging gebruiken? Wij zetten je graag op een voorsprong.

Wil jij meer informatie over ons sociaal domein advies?

Neem dan eens contact op met Frank. Frank helpt je graag bij het vinden van een antwoord op jouw vraag. Je kan Frank bereiken door een mail te sturen naar frank@goedgeschud.nl of door hem te bellen op 06-13920292.