Do-More-Festival Buitenhout college

Buitenhout college is een middelbare school voor mavo, vmbo kader en vmbo basis in Almere, met als slogan: we do more.  Voor de start van hun schooljaar organiseerden we het tweedaagse Do-More-festival. 

Het vraagstuk: een inspirerende start van het schooljaar

De start van het schooljaar is, elk jaar, een belangrijk moment. Zeker na de hectische corona-periode had het Buitenhout College behoeft aan tijd voor reflectie, ontmoeting en inspiratie. De vraag was daarom om een inspirerende start van het schooljaar te verzorgen.

Onze aanpak: organiseren van een festival

Om een inspirerende start van het schooljaar te verzorgen, organiseerde wij het tweedaagse Do-More-Festival. Een festival is bij uitstek de plek om te dromen, inspiratie op te doen en wilde plannen te maken.  

Hiervoor is eerst input opgehaald bij werknemers van de school, over wat zij belangrijk vonden bij de start van het schooljaar. Daarna is samen met een aantal betrokkenen vanuit de school gebrainstormd over de invulling van het programma.  

Op het festival zijn verschillende activiteiten en workshops georganiseerd gedurende twee dagen.  

De oplossing: een tweedaags festival

De eerste dag van het festival vond plaats op een externe festival locatie. Medewerkers konden deelnemen aan verschillende inspirerende, informatieve of juist ontspannen programma onderdelen die aansloten bij de vijf thema’s die de pijlers onder de schoolvisie vormen.  

De tweede dag stond in het teken van samen aan de slag gaan. Op de school is elk team aan de slag gegaan met de inspiratie die zij hebben opgedaan tijdens dag 1. Onder begeleiding van Goed geschud zijn de teams aan de slag gegaan om tot nieuw ontwikkelingen te komen die zij dat schooljaar wilden doorvoeren. 

De teams hebben een concrete agenda opgesteld om het komende jaar de visie verder in de praktijk te brengen. 

Hoe het Buitenhout college onze samenwerking ervaarde

De medewerkers waren erg enthousiast over het festival. Men kon vooral de keuzevrijheid en afwisseling in het programma waarderen. Daarnaast vond men de ontspannen, ongedwongen sfeer fijn en vond men het goed om collega’s te ontmoeten en met iedereen bij elkaar te zijn.

Aanspreekpunt

Marlies Willemen

Andere interessante verhalen

Zoek ons op

Heb je een vraag? Of wil je gewoon een keer koffie drinken? Bel een van ons of neem contact op via het contactformulier.

Groeten van Frank, Arthur, Marlies, Sophie, Lieke, Jerke, Eva, Stella, Noa, Renée, Morris, Anne, Jasper, Bas, Ileen & Maaike