Adviesbureaugemeenten

Als organisatieadviesbureau specialiseert Goed geschud zich in taaie en strategische vraagstukken in het maatschappelijk domein. We houden ons bezig met strategie en beleid en organisatieontwikkeling met een focus op het scheppen van publieke waarde. Deze uitdaging gaan wij steeds op een verrassende manier aan. Onze adviseurs hebben kennis van zaken en begrijpen hoe duurzame verandering gecreëerd kan worden.

We kennen het openbaar bestuur en sociaal domein erg goed. Wij brengen partijen bijeen om samen toe te werken naar vernieuwende oplossingen. Oplossingen die herkenbaar zijn én werken in de praktijk. Ons adviesbureau zet gemeenten daarmee op voorsprong.

Hulp bij uw
vraagstuk

Hoe perk je als gemeente jeugdwerkloosheid in? Hoe zetten we de samenleving in om laaggeletterdheid tegen te gaan? Hoe zorgen we voor goede inburgering in onze stad ? Hoe pakken we kansenongelijkheid aan bij de overgang van primair naar voortgezet onderwijs? Hoe versterken we met jongerenwerk de talenten van jongeren? Hoe benutten we de kracht van preventie in onze stad?

Allemaal vragen die zich focussen op het creëren van publieke meerwaarde. Vragen die er écht toe doen maar soms over het hoofd worden gezien. Onze focus ligt altijd op het doel. Op een frisse manier zetten we onderzoek en advies in om dit doel te bereiken. Doordat we de praktijk en het openbaar bestuur kennen komen we tot echte resultaten.

Adviesprojecten voor gemeenten

We werken voor een diversiteit aan opdrachtgevers zoals de gemeenten ‘s Hertogenbosch, Rotterdam en Almere, maar bijvoorbeeld ook voor arbeidsmarktregio’s en werkbedrijven. Meer weten over onze ervaring? Bel even. We denken graag vrijblijvend mee over je vraagstuk en vertellen hoe we je verder kunnen helpen.

 

Impact waar we trots
op zijn

 • Voor de gemeente Almere maakten we een analyse van het jongeren- en kinderbeleid die resulteerde in een nieuwe toekomstvisie en werken we met partners in de stad aan een nieuwe preventieve aanpak.
 • Samen met de arbeidsmarktregio Flevoland pakken we laaggeletterdheid op regionaal niveau aan door met betrokken partijen te werken aan een Regioplan met een duidelijke en effectieve aanpak om de opgestelde doelstellingen te behalen.
 • In de gemeente Rotterdam houden we ons bezig met kansengelijkheid door een soepelere overgang tussen voortgezet- en primair onderwijs te bevorderen.
 • In samenwerking met de gemeente ‘s Hertogenbosch en andere partijen in de stad werken we aan gelijke kansen voor jongeren.

   

  Meer weten? Bel Frank!

  Frank Maas

  frank@goedgeschud.nl

  Opdrachtgeveraan het woord

  {

  “Goed geschud heb ik leren kennen als een fris, enthousiast en betrokken adviesbureau. De adviseurs zijn slim, toegewijd en gericht op het ontzorgen van de opdrachtgever. De opdracht voor het Regioplan was inhoudelijk en dat hebben ze prima voor elkaar gekregen. Minstens zo belangrijk is dat Goed geschud heeft gezorgd voor het versterken van het regionale netwerk, met name de beleidsadviseurs weten elkaar nu veel makkelijker te vinden en delen meer informatie met elkaar. In de afgelopen jaren was dat nauwelijks het geval. Wat ik erg waardeer is dat de adviseurs een goed gevoel voor humor hebben. “

  Henriëtte Treurniet, Netherlands School of Public Health

   

  Zoek ons op

  Heb je een vraag? Of wil je gewoon een keer koffie drinken? Bel een van ons of neem contact op via het contactformulier.

  Groeten van Frank, Arthur, Marlies, Sophie, Lieke, Jerke, Eva, Stella, Noa, Renée, Morris, Anne, Jasper, Bas, Ileen & Maaike