Waardig werk voor Oekraïners

Vanwege het noodgedwongen langere verblijf in Nederland is het voor Oekraïners en voor de samenleving van belang dat de match tussen vaardigheden en opleiding en een baan verbetert, ongeacht of zij terugkeren of langere tijd in Nederland verblijven.

Het vraagstuk: belemmeringen rondom passend en duurzaam werk zichtbaar maken

Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid zet zich in om de belemmeringen rondom passend en duurzaam werk voor Oekraïners in kaart te brengen en weg te nemen. Goed geschud werd gevraagd om hier op een creatieve manier in te ondersteunen.

Onze aanpak: een gezicht geven aan de zoektocht naar werk van Oekraïners

Wat doe je als je door oorlog alles achter moet laten en opnieuw moet beginnen in een vreemd land? Hoe belangrijk is het vinden van waardig werk in dat proces, tegen welke uitdagingen loop je aan? Samen met documentariemaakster Juliette Dominicus gaven we ontheemde Oekraïners een gezicht in hun zoektocht naar waardig werk. Want werk betekent zo veel meer dan ‘gewoon een loonstrookje’.

De oplossing: De documentaire Work in Progress

De film “Work in Progress” laat het verhaal zien van Oekraïners in Nederland en vormde een aangrijpende start voor het zoeken naar oplossingen om belemmeringen in de zoektocht naar waardig werk weg te nemen.

De film is ook hier (Work in Progress (2023) Documentaire on Vimeo) te zien.

Hoe de Programmamanager Crisisopgave Oekraïne onze samenwerking ervaarde

“Wij kennen Goed geschud voor het uitvoeren van de opdracht het cijfer 9 – 10 toe. Wij zijn zeer tevreden over de uitvoering van de opdracht, namelijk het ontwikkelen van een korte film (documentaire) en animatie en het begeleiden van een presentatie tijdens een conferentie. Het traject is van A tot Z goed begeleid, waarbij er altijd sprake was van duidelijke en respectvolle communicatie. Goed geschud is in staat om op een andere manier (omdenken) maatschappelijke problemen aan te vliegen, waarbij creativiteit hoog in het vaandel staat. Daarnaast heeft Goed geschud ook buiten de opdracht om waardevolle input geleverd.”

Ulla de Wreede, Programmamanager Crisisopgave Oekraïne

Aanspreekpunt

Frank Maas

Andere interessante verhalen

Zoek ons op

Heb je een vraag? Of wil je gewoon een keer koffie drinken? Bel een van ons of neem contact op via het contactformulier.

Groeten van Frank, Arthur, Marlies, Sophie, Lieke, Jerke, Eva, Stella, Noa, Renée, Morris, Anne, Jasper, Bas, Ileen & Maaike