Maak kennis met:

Een Hybride Leeromgeving

De arbeidsmarkt verandert. Een baan voor het leven is een uitzondering. Ontwikkelen gebeurt een leven lang en niet slechts een paar jaar in een klaslokaal. Bedrijven leiden op en scholen starten bedrijven. We noemen dit een hybride leeromgeving. Een hybride leeromgeving is dus ook wel het leren in de echte beroepsomgeving. Leren door te doen. Dit kan op verschillende manieren. Met onze gratis whitepaper willen we inspireren en prikkelen met dé vijf succesfactoren van hybride onderwijs.

 

Of hybride onderwijs succesvol is, hangt voor een belangrijk deel af van de voorbereiding, sturing en begeleiding van het leren en de kenmerken van de werkplek. Fragmentarisch aanbieden van verschillende vakken, modules en leerplekken vermindert de effectiviteit. Juist het combineren en leggen van verbanden tussen verschillende vakgebieden en perspectieven is van belang om hybride onderwijs succesvol te laten zijn. Uit onderzoek is gebleken dat er een aantal factoren zijn die bijdragen aan het met succes bouwen aan hybride onderwijs.

Een van deze factoren is: Aandacht voor onder- en bovenstroom. De bovenstroom is wat zichtbaar is binnen een organisatie, de onderstroom is onzichtbaar. Werken in een heldere structuur met een goed projectplan en duidelijke afspraken over besluitvorming en rol- en taakverdeling zorgt dat er geen ruis ontstaat in de onderstroom.

Benieuwd naar de overige succesfactoren? Je leest ze in onze gratis whitepaper.

Download hier onze whitepaper 

   

  Over Goed geschud

  Goed geschud is een organisatieadviesbureau, gespecialiseerd in taaie en strategische vraagstukken in het maatschappelijk domein. We zijn denkers én doeners die zorgen voor beweging. Dat is meer dan een opdracht uitvoeren, dat is blijvend inspiratie achterlaten. Wij maken organisaties sterker en beter. Dit doen we met humor en relativering, maar ook met een flinke portie eerlijkheid. Kun je daar tegen?

  Na jarenlange leidinggevende en advieservaring bij toonaangevende organisaties zoals Berenschot,  ING en ROC van Amsterdam en Flevoland zijn we in 2019 Goed geschud begonnen. We zijn het afgelopen jaar hard gegroeid en op jacht naar nog meer impact op zoek naar versterkingen!

  Frank Maas - Goed geschud
  Wil jij meer informatie over hybride onderwijs?

  Neem dan eens contact op met Frank. Frank helpt je graag bij het vinden van een antwoord op jouw vraag. Je kan Frank bereiken door een mail te sturen naar frank@goedgeschud.nl of door hem te bellen op 06 13920292