KRITISCHE
VRIEND

Bewust worden van je eigen rol en impact

 

Kritische vriend  

Bewust worden van je eigen rol en impact. We komen naast je staan en stellen vlijmscherpe vragen. We helpen jou de beweging te creëren die nodig is. Dit gaat verder dan coachen. Samen zoeken we naar patronen die belemmerend zijn voor voortuitgang en kansen die extra aandacht verdienen.

Klantvraag: Hoe zorg ik voor tevreden studenten en geïnspireerde docenten?

Achtergrond
In opdracht van de directie van een MBO college hebben wij een aantal opleidingen ondersteund om de kwaliteit van het onderwijs te vergroten.

Onze aanpak
Wij zijn letterlijk en figuurlijk naast de managers gaan staan. Samen met hen en hun teams hebben we de belemmerende patronen blootgelegd en interventies gedaan op de harde én zacht kant. Er is een structuurwijziging geïmplementeerd in samenwerking met de docenten. Ook zijn de werkprocessen opnieuw ingericht. De managers weten nu in welke dynamiek ze werken en hoe ze deze kunnen doorbreken.

Resultaat
De opleidingen lopen weer. Docenten praten in de koffiekamer over onderwijs en studenten; daar waar het over moet gaan. Het is duidelijk voor iedereen hoe besluiten met elkaar worden genomen en de docent ervaart weer regie. De manager geeft kaders, faciliteert en neemt de besluiten die nodig zijn. En dat zorgt voor tevreden studenten en geïnspireerde docenten.

Meer weten? Vraag Arthur

arthur@goedschud.nl
06-24693546

 

 

Zoek ons op

Heb je een vraag? Of wil je gewoon een keer koffie drinken? Bel een van ons of neem contact op via het contactformulier.

Groeten van Frank, Arthur, Marlies, Sophie, Lieke, Eva, Stella, Noa, Renée, Morris, Anne, Jasper, Bas, Ileen & Maaike