Doe mee aan onze

Training Verandermanagement

Ben jij een (aankomend) manager in een gemeente? Probeer je verandering voor elkaar te krijgen, maar lukt het maar niet? Dan is deze inspirerende en praktische training wat voor jou! Je loopt alle stappen van het veranderproces door, werkt met andere professionals en met ervaren trainers aan jouw eigen casus. Na afloop ben je klaar om die veranderingen te bewerkstelligen.

 

De training bestaat uit vier sessies van een dagdeel. De sessies vinden om de twee weken plaats met als afsluiter een terugkomdag in november. Gedurende de training hanteren we de volgende planning:
Sessie 1: 1 juni | 13:00 - 17:00
Sessie 2: 10 juni | 13:00 - 17:00
Sessie 3: 22 juni | 13:00 - 17:00
Sessie 4: 9 november | 13:00 - 17:00 (terugkomdag)

De training zal fysiek plaatsvinden in en rondom Utrecht. We werken veel buiten, dus trek warme kleren aan. We zorgen dat we op minimaal 1,5 meter van elkaar werken en ventileren de ruimte.

Aan de hand van theorie en praktijkvoorbeelden behandelen we samen jouw eigen casus. Loop jij binnen jouw organisatie tegen een aantal obstakels aan? Meld je dan aan voor onze training verandermanagement. Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op!

Kosten van de training

€875,- excl. btw (p.p.)

 

Meer informatie ontvangen over onze training verandermanagement? 

Neem contact met ons op

Wie zijn wij?

 

Marlies Willemen

Marlies is expert op het gebied van leren en veranderen. Zij adviseert teams die samen willen leren en in beweging willen komen en helpt bij de verandering die nodig is. Zij werkt voor gemeenten en scholen in de rol van projectleider en adviseur.

Marlies gelooft in elke dag een beetje beter. Ze werkt vanuit het principe dat de praktijk onvermijdelijk is en dat daar het verschil wordt gemaakt voor de burger en student.

Marlies is gecertificeerd als trainer en heeft Deep Democracy Level 1. Zij doceert Veranderkunde aan Hogeschool InHolland.

 

 

Arthur Peelen

Arthur is veranderkundige in hart en nieren. Hij adviseert en begeleidt organisatie bij strategische en maatschappelijke vraagstukken. Arthur geniet ervan om het complexe te ontrafelen en beweging te krijgen.

Arthur zoekt altijd de beste oplossing voor het geheel, zonder ook maar één belang uit het oog te verliezen. Hij luistert buitengewoon goed en reflecteert actief over zijn eigen rol en die van de ander. Hij is analytisch sterk en laat niemand ontsnappen met zijn vlijmscherpe vragen.waar het muurvast lijkt te zitten. Als econoom en socioloog kijkt Arthur met meerdere brillen naar verandering. In zijn overtuiging hebben de harde en zachte kant van verandering elkaar nodig en kunnen ze elkaar versterken.

Arthur is gecertificeerd Management Consultant en personal coach, en doceert Veranderkunde aan Hogeschool InHolland.

Waarom volg je deze training?

Deze training is iets voor jou als je als (aankomend) manager tegen (on)zichtbare obstakels oploopt terwijl je gedrag, een proces of product in jouw organisatie wilt veranderen. Je wil de obstakels beter begrijpen en je wil verandering voor elkaar krijgen.

Een veranderkundig probleem kent basis stappen die je door kunt lopen om erachter te komen waar de crux zit. Deze bestaan uit diagnosticeren, patronen en fixaties herkennen en interventies inzetten.

Bijna altijd is het probleem complexer dan je in eerste instantie denkt. Daarom neem jij een casus uit jouw eigen werkveld mee waar je mee aan de slag gaat tijdens deze training. We kijken samen een laag dieper naar het probleem en je leert aan welke knoppen je kunt draaien om de gewenste uitkomst te krijgen.

Waarom een training verandermanagement bij Goed geschud?

In onze kijk op veranderen verwerken we de de gestructureerde aanpak van bijvoorbeeld Vermaak en de organische aanpak van Systemisch werken. Wij vermengen deze twee scholen met elkaar. Wij geloven erin dat deze twee scholen samen gaan. Dit is dan ook de basis van ons denken.

Leren kijken naar patronen en fixaties is de kern van de training. Wij werken vanuit de maakbaarheids gedachte en tegelijkertijd belichten we ook de ongrijpbare kant van het vakgebied door middel van patronen en systemen.

De training bestaat uit drie onderdelen. Wij bieden; de theoretische basis van een veranderkundig proces, verschillende perspectieven om naar een complex probleem te kijken en een unieke ervaring door jouw het te laten ervaren en voelen in jouw eigen casus.

Hoe ziet de training eruit?

We lopen in vier sessies het proces van verandering stapsgewijs door. Elke sessie heeft een eigen thema. We beginnen met het leren kijken en diagnosticeren van de oorzakelijke fout in een werkproces. We leren de goede vragen te stellen om erachter te komen wat het probleem is. We bouwen uit naar het herkennen van patronen en fixaties in de tweede sessie. De hoofdvraag luidt hier, waarom zit het vast? In de derde sessie bepalen we vervolgens samen op welke manier we de boel gaan veranderen en opschudden. Welke interventies en aanpak krijgen de voorkeur en waarom? We sluiten af met een reflectie moment in de laatste sessie op de terugkomdag. Wat nemen we mee uit dit leerproces en welke handvaten kunnen we gebruiken bij toekomstige obstakels?

Hoorcolleges, (live) werkgroepen en brainstorm sessies zullen een vast onderdeel zijn van het programma. Aan de hand van theorie en praktijkervaring van ervaren trainers lopen we de stappen van het veranderkundig proces door. Jij neemt een casus mee uit jouw werkveld, die wij in dit proces samen verder brengen.

Meld je aan voor onze training verandermanagement

     

    Over Goed geschud

    Goed geschud is een organisatieadviesbureau, gespecialiseerd in taaie en strategische vraagstukken in het maatschappelijk domein. We zijn denkers én doeners die zorgen voor beweging. Dat is meer dan een opdracht uitvoeren, dat is blijvend inspiratie achterlaten. Wij maken organisaties sterker en beter. Dit doen we met humor en relativering, maar ook met een flinke portie eerlijkheid. Kun je daar tegen?

    Na jarenlange leidinggevende en advieservaring bij toonaangevende organisaties zoals Berenschot,  ING en ROC van Amsterdam en Flevoland zijn we in 2019 Goed geschud begonnen. We zijn het afgelopen jaar hard gegroeid en op jacht naar nog meer impact op zoek naar versterkingen!