Download onze gratis whitepaper jeugdwerkloosheid

Jongeren aan het werk

Aanval op de jeugdwerkloosheid

Corona raakt jongeren hard. Sinds 2014 daalde de jeugdwerkloosheid, maar deze trend is helaas gekeerd. Inmiddels zitten we weer op het niveau van voor 2015, waarmee we de vooruitgang van de afgelopen jaren zijn kwijtgeraakt. Hoe zorgen we voor een trendbreuk? In onze gratis whitepaper 'Jongeren aan het werk' geven we zeven tips voor een aanval op de jeugdwerkloosheid.

In augustus 2020 steeg de jeugdwerkloosheid tot maar liefst 11,3%. Corona is op dit moment de voornaamste oorzaak van jeugdwerkloosheid, maar het is een probleem van alle tijden. Bekende oorzaken van jeugdwerkloosheid zijn:

- Schooluitval: jongeren die hun weg niet vinden binnen het onderwijs, vallen uit zonder startkwalificatie en komen lastig aan werk;
- Uitval in bedrijfsleven: door onder andere het gebruik van tijdelijke contracten;
- Een slechte fit tussen de vraag van het bedrijfsleven en de opleiding van jongeren.

In ons whitepaper geven we handvatten voor een aanpak van jeugdwerkloosheid met een rol voor gemeenten, het onderwijs en het bedrijfsleven.

 

Whitepaper downloaden

  Marlies - Goed Geschud
  Wil jij meer informatie ontvangen over jeugdwerkloosheid?

  Neem dan contact op met Marlies. Zij vertelt je graag meer over jeugdwerkloosheid. Je kan Marlies bereiken door haar een mail te sturen naar marlies@goedgeschud.nl of haar te bellen op 06 57 99 72 09

  Over Goed geschud

  Goed geschud is een organisatieadviesbureau, gespecialiseerd in taaie en strategische vraagstukken in het maatschappelijk domein. We zijn denkers én doeners die zorgen voor beweging. Dat is meer dan een opdracht uitvoeren, dat is blijvend inspiratie achterlaten. Wij maken organisaties sterker en beter. Dit doen we met humor en relativering, maar ook met een flinke portie eerlijkheid. Kun je daar tegen?

  Na jarenlange leidinggevende en advieservaring bij toonaangevende organisaties zoals Berenschot,  ING en ROC van Amsterdam en Flevoland zijn we in 2019 Goed geschud begonnen.