Download hier onze

6 kernpunten voor de dagbesteding van de toekomst

Op dit moment wordt de dagbesteding vaak georganiseerd op vaste locaties - de locatie van de instelling waar een oudere naar zijn of haar dagbesteding gaat. Hier worden verschillende activiteiten aangeboden. Het activiteitenaanbod binnen de locaties is vaak beperkt en homogeen. De focus ligt op groepsactiviteiten waarbij alle deelnemers hetzelfde doen, zoals samen de krant lezen, geheugenspellen spelen of samen bewegen op muziek. De mogelijkheden om individueel of in kleiner verband een activiteit te doen is vaak beperkt.

 

De vraag naar dagbesteding verandert - net als de kwetsbare ouderen in Nederland. Zij zijn steeds individualisticher en verschillen wat betreft culturele achtergrond. Hun wensen sluiten hierop aan en dus worden ze meer diverse. Om de dagbesteding van de toekomst aan de laten sluiten op de veranderende vraag, wordt de dagbestedng vormgegeven als een ecosysteem om de oudere heen. Hierin is ruimte voor wensen en voorkeuren van de oudere en van zijn of haar omgeving: hun netwerk en mantelzorger(s). In dit whitepaper wordt dit ecosysteem ontworpen aan de hand van zes kernpunten. Je download onze whitepaper hieronder!

Download onze whitepaper 'zes kernpunten voor de dagbesteding van de toekomst'

   

  Over Goed geschud

  Goed geschud is een organisatieadviesbureau, gespecialiseerd in taaie en strategische vraagstukken in het maatschappelijk domein. We zijn denkers én doeners die zorgen voor beweging. Dat is meer dan een opdracht uitvoeren, dat is blijvend inspiratie achterlaten. Wij maken organisaties sterker en beter. Dit doen we met humor en relativering, maar ook met een flinke portie eerlijkheid. Kun je daar tegen?

  Na jarenlange leidinggevende en advieservaring bij toonaangevende organisaties zoals Berenschot,  ING en ROC van Amsterdam en Flevoland zijn we in 2019 Goed geschud begonnen. We zijn het afgelopen jaar hard gegroeid en op jacht naar nog meer impact op zoek naar versterkingen!

  Arthur - Goed geschud
  Wil jij meer informatie over dagbesteding voor ouderen?

  Neem dan eens contact op met Arthur. Arthur helpt je graag bij het vinden van een antwoord op jouw vraag. Je kan Arthur bereiken door een mail te sturen naar arthur@goedgeschud.nl of door hem te bellen op 06 24693546