Er zijn veel beleidsvraagstukken waar maar geen beweging in komt. Je loopt vast en je hebt geen idee hoe je nu verder moet. Iedere gemeente kent ze wel. Dit kan en moet anders. Om die reden hebben wij, samen met Peter de Weerd, een stappenplan opgesteld voor het creëren van een werkend beleidsdocument. Hier vertellen we je graag meer over!

Hoe we dit hebben gedaan?

Het stappenplan is opgesteld aan de hand van inzichten uit onder andere de agile en design thinking. Binnen zes stappen stellen we een messcherpe probleemanalyse op, bedenken we creatieve ideeën, vernieuwde oplossingen en perfectioneren we deze voordat we ze opschalen. Op deze wijze laten we de gebruikelijke aanpak van uitgebreid inventariseren, analyseren, opdelen in deelvraagstukken, beleid schrijven en de oplossing aanbesteden in de markt, helemaal los. Hieronder volgen een aantal stappen vanuit ons stappenplan naar een werkend beleidsdocument.

Stap 1: Probleemanalyse

We zoeken naar het probleem door middel van een interactieve sessie. Daarnaast kijken we naar de belanghebbenden en de beoogde maatschappelijke impact. Op die manier stellen we een messcherpe probleemanalyse op.

Stap 2: Ideeën ontwerpen

Tijdens een brainstormsessie genereren we meerdere ideeën en bekijken we welke oplossing het beste past.

Stap 3: Prototype

Aan de hand van rapid prototyping realiseren we een minimaal mogelijkste werkbare prototype (MVP) in meerdere sprints van twee weken. Zo heb jij zo snel mogelijk een werkend prototype.

Benieuwd naar de overige stappen?

We hebben nu een aantal stappen met jullie kunnen delen. Overigens bestaat het stappenplan uit nog 3 extra stappen tot het vormen van een werkend beleidsdocument. Wij delen deze graag met jullie in onze gratis whitepaper. Je kan hem hieronder downloaden. Mocht je naderhand nog vragen hebben? Neem dan gerust contact met ons op!

Download ons stappenplan