Buitenhout college is een middelbare school voor mavo, vmbo kader en vmbo basis in Almere. Voor de start van hun schooljaar organiseerden we het tweedaagse Do-More-festival.

Vraagstelling vanuit de klant

De start van het schooljaar is, elk jaar, een belangrijk moment. En zeker na de hectische corona-periode had het Buitenhout College behoeft aan tijd voor reflectie, ontmoeting en inspiratie. De vraag was daarom om een inspirerende start van het schooljaar te verzorgen.

Oplossing en aanpak Goed geschud

Voor het Buitenhout college organiseerden we het tweedaagse Do-More-Festival. Want een festival is bij uitstek de plek om te dromen, inspiratie op te doen en wilde plannen te maken.

De eerste dag van het festival vond plaats op een externe festival locatie. Medewerkers konden deelnemen aan verschillende inspirerend, informatieve of juist ontspannen programma onderdelen die aansloten bij de vijf thema’s die de pijlers onder de schoolvisie vormen.

De tweede dag stond in het teken van samen aan de slag gaan. Op de school is elk team aan de slag gegaan met de inspiratie die zij hebben opgedaan tijdens dag 1. Onder begeleiding van Goed geschud zijn de teams aan de slag gegaan om tot nieuw ontwikkelingen te komen die zij dat schooljaar wilden doorvoeren.

Het resultaat van de samenwerking

De meeste medewerkers waren erg enthousiast over het festival. Men kon vooral de keuze vrijheid en afwisseling in het programma waarderen. Daarnaast vond men de ontspannen, ongedwongen sfeer fijn en vond men het goed om collega's te ontmoeten en met iedereen bij elkaar te zijn.

De teams hebben een concrete agenda opgesteld om het komende jaar de visie verder in de praktijk te brengen.