Fijn gevoel om in deze Coronatijd wat te kunnen betekenen voor kwetsbare ouderen en gepassioneerde zorgprofessionals! We hebben de krachten gebundeld met . Samen hebben we in no-time een plan gemaakt voor de dagbesteding van kwetsbare ouderen die thuis wonen. We zijn begonnen met een inventarisatie: over welke kwetsbare ouderen maken we ons grote zorgen, op wie hebben we onvoldoende zicht? En in welke gevallen biedt een digitale verbinding (tablet) een uitkomst? Naar aanleiding van de uitkomsten is direct actie ingezet:

  1. Grote zorgen over de cliënt: de cliënt krijgt direct 1-op-1 ondersteuning thuis of indien mogelijk aangepaste dagbesteding op locatie
  2. Twijfel over hoe het gaat: extra tijd nemen om de situatie goed in te kunnen schatten door zorgprofessionals die al achter de voordeur komen
  3. Nauwelijks zorgen: telefonisch contact en een vrijwillige buddy (we werden overspoeld door vrijwilligers die willen helpen)

Hiernaast is er continue monitoring over de situatie van de cliënt. Voor alle cliënten worden er postpakketten bezorgd met oefeningen, puzzels en informatie.